Webshop by Studio Calypso

EFFICIENT
GROWTH
ADVERTISING

Prestaties en groei stimuleren.  Van algemeen strategisch advies tot volledig beheerde oplossingen voor Google, Instagram & Facebook Advertising

Webshop by Studio Calypso

Hoe groot of klein een merk ook is, je hebt een slimme digitale strategie nodig via betalende en organische kanalen om de groei in trafiek op je site te stimuleren.

Als Google, Instagram en Facebook business partner hebben we een grondige kennis van het platform en kunnen we er het beste uit halen voor jou en je bedrijf.

Instagram/Facebook Advertising and Shopping

Vergroot het bereik van je winkelberichten door advertenties met producttags te gebruiken. Je kunt ze instellen in Advertentiebeheer of bestaande shoppable-berichten op Instagram een boost geven.  Met producttags kan je items uit je catalogus rechtstreeks in je afbeeldingen en video's markeren, zodat mensen gemakkelijk kunnen tikken en meer te weten komen.

De advertentiecampagne die we voorbereiden wordt opgebouwd rond 1 Instagram/Facebook post of story die we samen opstellen. Voor deze post/story bereiden we in functie van het doel verschillende campagnes voor die dienen tot optimalisatie van betrokkenheid, verkeer en/of merkbekendheid. Het aantal doelen wordt afgemeten aan het doel en klikbudget dat nodig is voor een minimum aan visibiliteit.

 

Voor elk van de maximum 3 campagnes worden 3 afgeleide versies gecreëerd die we toepassen op 3 verschillende doelgroepen. De eerste doelgroep bestaat uit cold leads die nog nooit met je site of social media in contact zijn geweest en selecteren we op basis van interesse, demografie en leeftijd. De tweede doelgroep bestaat uit retarget leads die eerder met je site of social media in contact zijn geweest. De derde en laatste afgeleide doelgroep is een Look A Like (LAL) doelgroep die door het Facebook/Instagram algoritme wordt aangestuurd op basis van de verzamelde informatie uit de 2de doelgroep ofwel profielen die al met je social media profiel of website in contact zijn geweest. Het is mogelijk het algoritme bij de 3de doelgroep te helpen door een lijst van e-mailadressen te laten importeren

Google Shopping

Als je eigenaar van een online shop bent kan je Google Shopping campagnes gebruiken om je online en winkelvoorraad te promoten, meer verkeer naar je website of lokale winkel te genereren en beter gekwalificeerde leads te vinden.  Om aan de slag te gaan sturen we je productgegevens door via Google Merchant Center en maken we je campagnes aan in Google Ads. Vervolgens gebruiken we je campagne om advertenties op Google en op internet te maken waar potentiële klanten kunnen zien wat je verkoopt.

Adverteren via Google Ads (SEA)

Google Ads is een online advertentieplatform ontwikkeld door Google, waar adverteerders bieden om korte advertenties, serviceaanbiedingen, productvermeldingen of video's weer te geven aan internetgebruikers. Het kan advertenties zowel in de resultaten van zoekmachines zoals Google Search als op niet-zoekwebsites, mobiele apps en video's plaatsen.

Organische zoekresultaten stimuleren (SEO)

In tegenstelling tot SEA betaal je voor SEO geen kost per klik maar het nadeel is dat het 3 tot 6 maanden kan duren vooraleer je website op een relevante plaats in de organische zoekresultaten van vooropgestelde zoekwoorden getoond worden.  Search Engine Optimization of SEO staat nooit stil, wijzigingen in het algoritme en het toenemend belang van mobile zijn maar enkele nieuwe factoren waar we zorgvuldig rekening mee houden bij het bepalen van je strategie.

Search engine marketing (SEM)

Betalende zoekresulaten of organische zoekresulaten. Het verschil in financiën zit in de kost per klik maar qua resultaat hebben ze weinig verschil. Beste kan je een combinatie van de twee gebruiken in functie van je budget.  Het totaalpakket dat SEA en SEO omvat heet SEM.  Search Engine Marketing begint met een uitgebreid zoekwoordonderzoek en inzichten van concurrenten om gerichte campagnes te creëren die hun producten en diensten voor een doelgroep plaatsen.

MEER WETENOVER ONZE SERVICES?

Wil je graag meer info of heb je zelf ook een nieuw plan of bestaand idee dat een frisse invalshoek kan gebruiken?

MAAK EEN AFSPRAAK